Voorbeeld van begeleiding tijdens een TRT sessie

Dit is een voorbeeld van hoe patiënten begeleid worden tijdens een TRT sessie (opm.: enkel Engels). Lees dit eerst:

In het audiobestand zult u Jonathan Hazell een denkbeeldige (maar typische) tinnituspatiënt horen behandelen, met normale oren en gehoor voor zijn leeftijd. De meeste patiënten hebben zorgen over wat juist de tinnitus heeft veroorzaakt en verwijzen meestal naar een aantal gebeurtenissen en situaties. Het is echter het "BLIJVEND KARAKTER" van de tinnitus (= hetgeen ervoor zorgt dat het door en door blijft gaan), dat belangrijk is bij elke patiënt en naar voor wordt gebracht in dit voorbeeld.

Hou er rekening mee dat dit geen volledige TRT is, omdat iedereen een eigen, unieke ervaring heeft met de tinnitus en 1-op-1 behandeld moet worden. Sommige mensen kunnen echter gebaat zijn bij "generische" informatie over het Jastreboff model en TRT. Vergeet niet het belang van 24-uur geluidsverrijking.

Elke opgeleide TRT deskundige gebruikt een eigen, gepersonaliseerde behandelmethode, maar veel elementen zijn gemeenschappelijk. Er is een belangrijk verschil met klassieke consultaties, waar er hoofdzakelijk geluisterd wordt. Een TRT sessie is een "leer-" en "oefen-" sessie, waar informatie en kennis over tinnitus en gevoeligheid voor geluid gegeven wordt aan de patiënt. Dit is een belangrijk en essentieel onderdeel van TRT.

Als je behandeld wordt met TRT zonder dat dit lerend/begrijpend karakter voortdurend naar voor wordt gebracht, dan is het GEEN TRT!

Download het geluidsbestand en de illustraties, die je voor je moet hebben liggen terwijl je luistert. Gebruik de illustraties niet op zichzelf totdat je het geluidsbestand hebt gehoord.

Download het geluidsbestand (enkel Engels!)

Download de illustraties die het geluidsbestand begeleiden (enkel Engels!)