Info

Begin 2011 is bij enkele tinnituspatiënten het idee gerezen om een Nederlandse vertaling van de website www.tinnitus.org online te zetten, zodat deze informatie vlot bereikbaar wordt voor andere tinnitus-patiënten.

Deze site werd met de sympathieke medewerking van enkele lotgenoten opgezet door Bart Lauwers (Oud-Turnhout, België). Bart werd in 2008 geconfronteerd met tinnitus en hyperacusis en heeft een blog opgezet op zijn verhaal en ervaring met TRT te delen met lotgenoten (oorsuizen.wordpress.com). In 2012 heeft Bart de cursus “Tinnitus Retraining Therapy for Management of Tinnitus & Hyperacusis” cursus van P. J. Jastreboff in de VS gevolgd.

Sinds begin 2012 is Bart actief als tinnitus counselor bij inSentis in Turnhout (België), samen met psychologen en een audiologe. Alle begeleiders in deze praktijk hebben een specifieke tinnitus-opleiding gevolgd.

inSentis België
inSentis België

Sinds 2017 is inSentis ook actief in Nederland: www.insentis.nl

inSentis Nederland
inSentis Nederland

Het persoonlijke verhaal van Bart is terug te vinden op deze blog:
http://oorsuizen.wordpress.com

Blog oorsuizen

Contact ivm deze site

Voor vragen of opmerkingen ivm deze site kan je terecht op volgend e-mail adres (gebruik adres a.u.b. enkel voor vragen ivm de site, niet voor inhoudelijke vragen over TRT - daarvoor kan je eventueel terecht op bovenstaande blog):
tinnitustrt@gmail.com

De vertaling op deze web site is tot stand gekomen dankzij de vriendelijke toestemming van www.tinnitus.org, het Sig vzw en de auteurs van de CD-ROM "Leren om tinnitus niet meer te horen" (zie Bron).
Het auteurschap van deze bronnen moet ten allen tijde erkend worden.
Naar deze site mag verwezen worden. De link naar deze site moet duidelijk zichtbaar zijn en de volledige naam "www.tinnitus-trt.info" moet zichtbaar zijn.
Indien u meer vragen hierover heeft, contacteer ons dan op bovenstaand e-mail adres.